Velvet, issue 5.

Στο νέο τεύχος του Velvet έχουμε μία αναδρομή γεγονότων, που φωτίζουν κάποια πράγματα για το παρελθόν της καταδιωκόμενης Templeton, όπως και άλλη μια υπέροχη πινακοθήκη καρέ, αλά Περιπέτεια Γκρέκα.

(0)

Η Velvet, λοιπόν, και ο πράκτορας με το όνομα Mocking Bird έχουν συνεργαστεί συχνά σε αποστολές, παίζοντας, για κάλυψη, το ζευγάρι

και ανακατεύοντας το ψέμα με την αλήθεια.

Ωστόσο, κάποια χρόνια αργότερα, όταν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε κάποια αποστολή παρόμοια κάλυψη, κάτι άλλαξε στη χημεία της συνεργασίας:

Η μέντορας της Velvet στην Arc-7, Lady Pauline, βρίσκεται δολοφονημένη,

(6b)

και κάτι στη συμπεριφορά του Mocking Bird δείχνει παράξενο τις τελευταίες ώρες.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του συνεργάτη της, η Velvet θυμάται τη μέρα που πρωτογνώρισε την Pauline, όταν η μέντοράς της είχε επισκεφτεί τον πατέρα της, που υπήρξε συνεργάτης του προέδρου Roosevelt.

Όπως, επίσης και τον τρόπο με τον οποίο έμαθε για τις υπηρεσίες της Pauline στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και για την δουλειά της ως πράκτορας, πια, της κυβέρνησης.

Η δουλειά της Pauline είχε φανεί στην δεκαεξάχρονη Velvet τόσο ασυνήθιστη και εντυπωσιακή, ώστε γρήγορα η δυναμική γυναίκα να γίνει πρότυπό της και να αποφασίσει και η ίδια να στραφεί στην Arc-7.

Την θαύμαζε, αλλά έβλεπε σε αυτήν μόνο όσα ήθελε να δει…

Ξαφνικά, στο θέαμα της ύποπτης συνάντησης του Mocking Bird με κάποιον άγνωστο, η Velvet αφήνει στην άκρη το παρελθόν και γίνεται μάρτυρας μιας ύποπτης συναλλαγής.

(14)

Μέσα σε όλα όσα σκέφτεται για το τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια, θυμάται ότι η μέντοράς της της είχε πει να μην εμπιστεύεται κανέναν,

με αποτέλεσμα η σύγκρουση να μην αργήσει να ακολουθήσει, ιδιαίτερα όταν και ο συνεργάτης καταλαβαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει ύποπτα στη συμπεριφορά της Templeton…

Μα τώρα, η Velvet μαθαίνει από τον πρώην πράκτορα της KGB, Roman, ότι ο Mocking Bird δεν υπήρξε προδότης…

Σε αυτήν την απρόσμενη αποκάλυψη, μόνη σωστή κίνηση φαίνεται η επιστροφή στο Λονδίνο και στο στόμα του λύκου…

(23c)

Comics Magic

(1)

Posted on 28/05/2014, in Έρευνα, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αφιερώματα, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Παρουσιάσεις and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Βασίλη και αυτό το τεύχος έχει φανταστικό σκίτσο! Καθαρό και πολύ κοντά στο ύφος της Γαλλο-Βελγικής σχολής.

    Μου αρέσει!

  2. Σίγουρα ξεχωρίζει από εκατοντάδες τίλους που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό (αλλιώς, να μου πεις, θα τον έκανα παρουσίαση; )

    By the way, καλό το καλοκαιρινό Corto-avatar!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.