Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 13

0

Ο Ned Stark χρειάζεται αρκετές ημέρες για να συνέλθει από τον λήθαργο του τραυματισμού και τα εφιαλτικά όνειρα.

1

Όλο αυτό το διάστημα τον φροντίζει ο Alyn από τη συνοδεία του, ο οποίος τον ενημερώνει τώρα ότι ο Jaimee Lannister έχει φύγει από το King’s Landing.

2

Ο Alyn δεν αργεί να ειδοποιήσει τον βασιλιά Robert, που σπεύδει στο δωμάτιο του τραυματισμένου φίλου του, μαζί με τη σύζυγο του—και αδελφή του Jaimee Lannister—Cersei.

O Ned μόνο για καλό δεν βλέπει την επίσκεψη της βασίλισσας.

3

Εριστική, επιθετική και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τον άντρα της, η Cersei καταλήγει να υποστεί μία μεταχείριση σίγουρα όχι αξιοζήλευτη και καθόλου βασιλική.

4

Και πριν φύγει ο Robert, γκρινιάζοντας για το βασίλειο και την κατάσταση γενικότερα στο Westeros, ξαναχρίζει τον Ned “ χέρι του βασιλιά” και τον απειλεί πως, την επόμενη φορά που θα του επιστρέψει την ασημένια καρφίτσα του χεριού, εκείνος θα τη δώσει—χωρίς δεύτερη σκέψη—στον Jaimee Lannister.

5

Στο Βόρειο τείχος, εντωμεταξύ, η εκπαίδευση των “νεοσυλλέκτων” τελειώνει, και δεν θα αργήσουν να δοθούν οι όρκοι αφοσίωσης στο τάγμα της Νυχτερινής Φρουράς.

6

Μία ευθυμία υπάρχει, αν και κανείς από τους νέους δεν θα έπρεπε να χαίρεται για τα καθήκοντα που τον περιμένουν μέχρι το τέλος της ζωής του…

7

Κι ενώ όλοι θα έχουν ένα πόστο στο Τάγμα, ο Samwell Tarly, που δεν είναι καθόλου καλός με τα όπλα, είναι απελπισμένος, γιατί δεν κάνει ούτε καν για δόκιμος.

8

Ο Jon Snow, προτού έρθει η επόμενη μέρα των όρκων, κάνει μία μεγάλη βόλτα κατά μήκος του τείχους και αναρωτιέται αν θα πρέπει να φύγει από το μέρος, τώρα που δεν τοn δεσμεύει καμία υπόσχεση και, επομένως, καμία ποινή για την αποχώρησή του.

Το τραγικό είναι ότι αποφασίζει ότι δεν τον περιμένει πουθενά καλύτερη τύχη. Έτσι, αποφασίζει να επιστρέψει στο Τάγμα

9

και να επισκεφτεί τον γέρο διοικητή της Φρουράς, Maester Aemon, νυχτιάτικα

10

για να του μιλήσει για τον Samwell

11

και να προσπαθήσει να τον πείσει ότι, όπως το Westeros χρειάζεται κάθε τύπο ανθρώπου, έτσι κι εδώ ο Samwell Tarly θα πρέπει να ενταχθεί στο Τάγμα, για να προσφέρει τις μη στρατιωτικές του δεξιότητες στον σκοπό του Τείχους.

12

Πολύ πιο νότια, στο Eyrie του Vale, η Catelyn συζητά με τον θείο της για όσα συνέβησαν στην πρωτεύουσα ανάμεσα στον σύζυγό της και τον Jaimee Lannister. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα νέα έχουν κυκλοφορήσει ταχύτατα προς κάθε κατεύθυνση και όλοι βρίσκονται σε αναμονή. Η κατάσταση είναι περίεργη, ασαφής, και ο εμφύλιος πόλεμος αρχίζει να ξεπροβάλλει στον ορίζοντα…

13

Αλλά η επόμενη πράξη της ιστορίας θα παιχτεί στο Eyrie, όπου ο εκπρόσωπος του Tyrion Lannister θα πολεμήσει τον κατά δεκαπέντε χρόνια γηραιότερό του εκπρόσωπο της Βασίλισσας του Vale.

14

Το πρόβλημα είναι ότι, αν τυχόν ο Tyrion καταλήξει ένοχος, τι θα συμβεί με τους πανίσχυρους Lannisters…

15

Ο πολεμιστής του Tyrion είναι ελαφρά οπλισμένος και πιο πολύ δίνει την εντύπωση μαχαιροβγάλτη παρά ιππότη. Είναι όμως ευέλικτος και πολύ νεώτερος από

16

τον κατάφρακτο αντίπαλο.

17

Γρήγορα ο πολεμιστής του μικροσκοπικού Tyrion αναγκάζει τον εχθρό να κινείται διαρκώς, με ένα βάρος πανοπλίας που θα κούραζε και τον πιο δυνατό άντρα,

19

για να εκμεταλλευθεί κάποια στιγμή την αυξανόμενη κόπωσή του

18

και, παρά τη θέληση της Lysa Tully, ο κατηγορούμενος να κριθεί σύμφωνα με την έκβαση—και το εθιμικό δίκαιο του Vale—αθώος και ελεύθερος να φύγει.

20

Το θερμό επεισόδιο, που θα μπορούσε να οδηγήσει κατευθείαν σε εμφύλιο πόλεμο, λήγει, λοιπόν, χωρίς περαιτέρω περιπλοκές, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη στο Westeros…

24

Posted on 28/04/2013, in Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 17 Σχόλια.

  1. Ο Αθάνατος Ελληνικός Σινεμάς ένα πράγμα…

    Στο ακόλουθο link το πλήρες καστ της επικής προσπάθειας ( Μπορεί να μαντέψει κανείς άραγε ποιος πήρε τον ρόλο του Samwell Tarly; )…

    http://www.gameofthrones-grfans.com/2013/04/game-of-thrones-finos-film-style.html

    Κι επειδή υπήρχαν και ανταγωνισμοί για κάποιους απ’ αυτούς τους ρόλους, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων απευθείας από την πηγή των δημιουργών του βίντεο:

    http://luben.tv/cine/15015/

    Με τα οποία συμφωνώ απόλυτα.

    Μου αρέσει!

  2. Σούπερ!
    Δηλαδή ή βάζεις το:

    ή τον τύπο του smileys μέσα στον τύπο που βλέπουμε στα σχόλια ε;

    Μου αρέσει!

  3. Got it…

    Μου αρέσει!

  4. Χαιρετώ σας για τώρα. επόμενη συνέλευση αργότερα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.