Monthly Archives: Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσιάσεις sites: http://galaxiacomic.blogspot.gr/

http://galaxiacomic.blogspot.gr/

Πρόκειται για το blog του σκιτσογράφου Μάνου Λαγουβάρδου στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες και εξελίξεις από το δικής του έμπνευσης κόμικ: “Galaxia, Princess of the Stars”.


Λεπτομέρειες που αφορούν σε animation και gaming της Manga δημιουργίας του,

δουλειές από φίλους και fan που αποφασίζουν να κάνουν χάρτινα κουκλάκια της πρωταγωνίστριας του comic (!) ή να την ψηφιοποιήσουν,

κρυφές ματιές στο επερχόμενο 4ο μέρος της ιστορίας,


και εκδηλώσεις (μάλιστα στην εικόνα διακρίνεται και κάποιο ύποπτα γνωστό μας όνομα).

Οι ειδήσεις γενικώς μπορούν να διαχωριστούν σε είδη, με αυτό που σίγουρα θα σας τραβήξει το περισσότερο ενδιαφέρον στην αρχή το “Info” που περιλαμβάνει τις πληροφορίες για την ιστορία και τον κόσμο του comic.


Υπάρχουν και οι μίνι κόμικ ιστοριούλες του Λαγουβάρδου στο τμήμα Downloads, έτσι για να σπάει η ρουτίνα μας με χιούμορ,


και τα διαστημικά wallpaper πολλαπλών διαστάσεων (εννοώ επιλογών για να κατεβάσουμε, καμία σχέση με θεωρία χορδών!).


Κλασσικά βεβαίως στη δομή των blog αυτού του είδους είναι και το αρχείο αναρτήσεων ανά μήνα.

Για μια συνοπτική ματιά τι συμβαίνει με την κυρία και τις περιπέτειές της μπορείτε να δείτε και εδώ.

Παρουσιάσεις sites: elias-design

www.elias-design.gr

Ένα site με τις δημιουργίες του Illustrator Ηλία Χατζούδη που δραστηριοποιείται λίγο-πολύ στην εικονογράφηση για περιοδικά κάθε είδους (μέσα σε αυτά και για comics), για διαφημιστικές εταιρείες, και ευρύτερα για επιχειρήσεις σε Αμερική και Ευρώπη.

Απ’ ότι παρατηρούμε με μια πρώτη ματιά στο μενού: “Collaborations”οι δουλειές είναι “εξαπλωμένες” σε διάφορες χώρες και πεδία, αλλά η πλειοψηφία δείχνει να σχετίζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με Pin-up girls και με μία πρόχειρη αναζήτηση στο internet βρίσκουμε αμέσως τον Χατζούδη να κατατάσσεται στους καλλιτέχνες του είδους.

Στο μενού: “Sexy Toons” υπάρχουν πάμπολλα δείγματα από τη σταδιοδρομία του και ενδεικτικά να παραθέσουμε κάποια.

Στο μενού: “Illustrations” το αντικείμενο διευρύνεται και αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα βρείτε και δουλειές που σίγουρα κάπου εδώ στην Ελλάδα θα έχετε προσέξει (κλικάροντας τις εικόνες στο site).

Για αγορές βιβλίων, posters κλπ, στο τμήμα “Store” (που συνδέει με το http://www.eliasartshop.com/index.php)

ή για ανάθεση καλλιτεχνικής δουλειάς στο “Commissions”.

Ραντεβού προσεχώς στο ComicCon της Νέας Υόρκης, να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε και το πιο πρόσφατο νέο.

Για επιπλέον πληροφορίες για το έργο και τη δουλειά του καλλιτέχνη μπορείτε να συνδεθείτε και με το blog: www.artofelias.blogspot.gr

ή με το www.youtube.com/eliaschatzoudis

ή με τα υπόλοιπα links που περιέχει το blog (πάνω δεξιά γωνία) για τους χρήστες facebook και twitter.

 

Arcana.com

Ακόμα και την τράπουλα να ρίξουμε για να βρούμε Έλληνα στα comics εξωτερικού (ή σε ελληνικά comics με στόχο το εξωτερικό) τα καταφέρνουμε!

Γιατί είτε με τη μεγάλη είτε με τη μικρή Αρκάνα καταλήξαμε στην:

www.Arcana.com

Μία Καναδική εταιρεία που εκδίδει ψηφιακά και τυπωμένα comics και έχει να καυχιέται ότι ο Stan Lee υπέγραψε αυτόγραφο στην πρώτη της δημιουργία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συντελεστές της προσπάθειας.

Μέσα στους καλλιτέχνες της Arcana βρίσκεται πλέον και ο Gene Simmons, τραγουδιστής και μπασίστας των θρυλικών KISS, με τις δικές του δημιουργίες της 9ης τέχνης.

Επίσης συναντούμε και τον Γιάννη Ρουμπούλια, γνωστό και ως Rubus…

Στην επιλογή “Home” λοιπόν βλέπουμε τις “εναλλασσόμενες επιγραφές” που μας παρουσιάζουν τα πιο τελευταία νέα.

Αν κλικάρετε για πληροφορίες θα παραπεμφθείτε απευθείας στο comic και στις λεπτομέρειες σχετικά με τους δημιουργούς, το θέμα του graphic novel, το είδος του, τον τρόπο αγοράς.

Επειδή η εταιρεία έχει ποικιλία τίτλων σε κάθε είδος και για κάθε ηλικία (βλέπε μενού “Titles”),

μπορείτε να κλικάρετε στο μενού “Characters”, το οποίο παραπέμπει στο τμήμα του site:

http://www.arcanaverse.com/

και να βρείτε τον χαρακτήρα που ψάχνετε ή να ανακαλύψετε τυχαία κάποιον ενδιαφέροντα χαρακτήρα, αν γυρεύετε καινούριες κόμικς συγκινήσεις.

Να αναφέρουμε επιπλέον ότι είναι εντυπωσιακό μέσα σε αυτήν την πληθώρα από μορφές να βρίσκονται και κάποιες κλασσικές αξίες, βέβαια σε λίγο διαφορετική “συσκευασία” απ’ ότι έχουμε συνηθίσει…

Γιατί μέσα στο σύνολο όλων αυτών εδώ των πλασμάτων:

Ανακαλύψαμε και αυτό εδώ…

Απολύτως επίτηδες να τονίσουμε εδώ ότι τόσο στο κόμικ της προηγούμενης εικόνας, όσο και στου Yiannis Roumboulias στην επόμενη:

(και προφανώς σε όλα τα υπόλοιπα graphic novels στο μενού “Titles”), μπορείτε να πατήσετε το “Read The Preview”.

Και απολύτως σκόπιμα, πάλι, να μεγεθύνουμε την εικόνα για να σας δείξουμε πού ακριβώς βρίσκεται το “Preview” στη δημιουργία του Rubus, γιατί ίσως τα γράμματα στις φωτογραφίες της ανάρτησης να φαίνονται -έτσι κάπως δηλαδή- λιγάκι …μικρά.

Η βραβευμένη Arcana comics, (όπως θα δείτε στο “About” τμήμα του μενού)

κάτι ετοιμάζει με την 1821pictures, την οποία αναφέραμε στα σχόλια του προηγούμενου άρθρου της κατηγορίας των παρουσιάσεων comics sites/blogs με τίτλο: 1821comics.com.

Τι εστί “Kade” μπορείτε να το δείτε στο μενού της Arcana.com με τον τίτλο “videos”:

Στα προσεχώς συνεπώς, είτε μέσα από τα μενού: “Newsletter”,

είτε “Press”,

ή στο τμήμα “Apps” για ειδοποιήσεις στο κινητό.

Και καταλήγοντας στις εφαρμογές για κινητό, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι υπάρχει και το Gwaii App με το οποίο τα παιδιά μπορούν να παίξουν περιπέτειες στηριζόμενες στο σχετικό κόμικ της εταιρείας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CΟMICS SITE: 1821comics.com

Παρατηρήσαμε ότι τελευταία ψάχνουμε όλο και περισσότερο για Ελληνικές δημιουργίες στον χώρο των comics που τολμάνε να αντικρίσουν και “έξω από εδώ” ή γενικότερα για Έλληνες που εμπλέκονται σε αυτήν την μορφή της τέχνης στο εξωτερικό.

Για μία ακόμα φορά σταθήκαμε τυχεροί και μάλιστα απευθείας στο θέμα εξωτερικού!

Και για να ακριβολογούμε δεν πρόκειται για τύχη στηριζόμενη στο ότι βρήκαμε κάτι σπάνιο, αλλά τύχη στην αναζήτηση του γράφοντος.

Πρόσφατα μπήκε στο βιβλίο Guinness το μεγαλύτερο σε μέγεθος graphic novel στον κόσμο και βραβεύθηκαν για τη δουλειά αυτή ο Θρυλικός Stan Lee, ο Terry Dougas και ο Πάρης Κασιδόκωστας…

Μόλις είδαμε Ελληνικό όνομα χτύπησε αμέσως συναγερμός…

Ψάχνοντας μάλιστα για τον εκδοτικό οίκο που κυκλοφόρησε αυτή τη δουλειά, (που ήδη αγγίζει τα ποσοστά του Best Seller σε παγκόσμια κλίμακα), καταλήξαμε στην εταιρεία:

1821comics.com

Η επανάσταση στα comics! Όπως θα έλεγε κανείς, και ακόμα περισσότερο αν είναι κάποιος Έλληνας εκεί μέσα!

Μα ας περάσουμε στο κυρίως θέμα:

Η 1821 είναι μία εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που ιδρύθηκε από τους Κασιδόκωστα και Dougas και καταπιάνεται με comic για αναγνώστες κάθε φύλου και ηλικίας.

Με μια ματιά στο μενού θα προσέξετε ότι υπάρχει το “home” που περιλαμβάνει βίντεο με τους εκδότες της εταιρείας και τον Stan Lee,

trailers για τις δημιουργίες, όπως εκείνου του “Romeo and Juliet: The War” και “Warlords:Brotherhood” (στο οποίο συνδημιουργός –απ’ ότι αντιληφθήκαμε- είναι και ο Κασιδόκωστας),

βραβεύσεις,

και ίσως ευκαιρία για ένα υπογεγραμμένο graphic novel από τον Stan Lee.

Στο μενού “wallpapers” θα βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι μπορούν να περιέχουν τα comics της εταιρείας και να κατεβάσετε εικόνες σε διάφορες αναλύσεις.

Στο υπό κατασκευή “Interactive” τμήμα θα φιλοξενηθούν εφαρμογές για κινητό τηλέφωνο, και animated στοιχεία από τα comics.

στο μενού “Book” όλες οι πληροφορίες για τα comics της 1821,

στο “shop” για αγορά βιβλίων σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή

στα “news” και “media” όλα τα νέα της εταιρείας και των δραστηριοτήτων της.

Τέλος και μία ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η απευθείας παραπομπή στο Stan Lee’s kids universe όπου ο Stan Lee με τους Dougas και Κασιδόκωστα κατέληξαν με Brainstorming να δημιουργήσουν κόμικ χαρακτήρες για παιδιά τους οποίους σταδιακά θα τους παρουσιάσουν στο παιδικό κοινό για να το διασκεδάσουν και να το ψυχαγωγήσουν.

Επιχείρημα που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Συνέντευξη με τον δημιουργό Δημοσθένη Δασκαλέα

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει περάσει κάποιος καιρός από την προηγούμενη ανάρτηση του είδους, αλλά επιτέλους ήρθε η ώρα για μία ακόμα συνάντηση με έναν ανθρώπο που κινείται στο χώρο των κόμιξ ο οποίος θα μας προσφέρει την δική του οπτική γωνία των πραγμάτων.

Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον λοιπόν έχουμε την τιμή και ευκαιρία να αναρτήσουμε κάποιες απόψεις ενός φέρελπι δημιουργού, να ενημερωθούμε για τις τολμηρές κινήσεις του στο χώρο και την πορεία που έχει χαράξει μέχρι τώρα σε αυτόν, να προβληματιστούμε με την ευθύτητα και αντικειμενικότητα που βλέπει ο ίδιος την κατάσταση για το μέλλον των comics παγκοσμίως, αλλά και να ιντριγκαριστούμε με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις του…

Ποιους πραγματικά να ενδιαφέρει τι έχω να πω; Ήταν το πρώτο πράγμα που είπε μόλις του προτείναμε την ιδέα να μιλήσει για τους αναγνώστες του comicstrades, αλλά απ’ τα παραπάνω θα υποψιάζεστε ήδη ότι δε χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι τέτοιο.

Αγαπητοί κομιξολάγνοι και κομιξοπαθείς, το πληκτρολόγιο τώρα αναλαμβάνει ο συγγραφέας των Επικής Φαντασίας κόμιξ περιπετειών:

“Theoκtonia” (Θεοκτονία), “Kingdom of Light” (Βασίλειο του Φωτός), αλλά και εκδότης της Deimos comics, ο

Δημοσθένης Δασκαλέας.

-Self published ή οχι?

Απόλυτα όχι!

Η εποχή μας πάσχει από υπερ-προσφορά και υπο-ζήτηση. Τα πάντα είναι διαθέσιμα δωρεάν, σε torrent, και το μόνο που μας λείπει είναι χρόνος και όρεξη να δούμε το άπειρο υλικό που είναι μόνο ένα κλικ μακρυά. Συνεπώς για να φτάσει το έργο μας στα χέρια του πιθανού ενδιαφερόμενου αναγνώστη μέσα από τον χαμό αντίστοιχων έργων χρειάζονται ανώτερες «μαγικές» δυνάμεις. Κοινώς, γνωριμίες ή ασύλληπτα υψηλό budget διαφήμισης.

Αν ο επίδοξος συγγραφέας δεν διαθέτει αυτά τα δυο τότε καλό είναι να απευθυνθεί σε κάποιον που μπορεί να τον βοηθήσει. Εξάλλου το αν θα γίνει δεκτό το έργο από κάποιον εκδοτικό οίκο είναι ένα σκληρό αλλά αναγκαίο crash test.

-Τι είναι η DeimosComics και ποιό είναι το αντικείμενο της?

Η Deimos Comics είναι ανεξάρτητη εταιρία εκδόσεων comics. Προς το παρόν το υλικό μας είναι διαθέσιμο αποκλειστικά on line στο site μας με τη μορφή web comics. Στην ουσία είναι ατομική προσπάθεια ενός ονειροπώλου που το μυαλό του πήγαινε να εκραγεί…

-Για ποιό λόγο τα κόμιξ σας κυκλοφορούν στα Αγγλικά και online μόνο?

Ήταν αποκλειστικά επιχειρηματική επιλογή λόγω του ότι στην ουσία η Deimos Comics είναι ατομική προσπάθεια και αυτοχρηματοδοτούμενη. Με το να εκδίδεις υλικό ψηφιακά γλιτώνεις τα έξοδα εκτύπωσης και διανομής. Ο λόγος που είναι στα αγγλικά είναι και αυτός οικονομικός.

Με το να είναι το υλικό στα αγγλικά και on line απευθείνεται σε όλον τον on line αγγλόφωνο κόσμο που αγαπάει τα comics. Για αυτό το λόγο και η τιμή του κάθε τεύχους είναι τόσο χαμηλή. Στην ουσία είναι το κέρδος που έχει ένα εκτυπωμένο τεύχος αφαιρώντας τα έξοδα εκτύπωσης και διανομής.

Πέρα από αυτήν την επιχειρηματολογία να σας ανακοινώσω ότι από το φθινόπωρο είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε και την εκτύπωση, κάτι για το οποίο είμαι προσωπικά πολύ χαρούμενος! Θα εγκαινιάσουμε τα print comics με μια νέα σειρά που διαδραματίζεται στον κόσμο του Kingdom of Light και ονομάζεται «Disciple».

-Έχουν νοημα τα on line comics σε ενα μέσο που ειναι καθαρά συναισθηματικά συλλεκτικό?

Υπάρχουν πολλά επίπεδα συλλεκτών. Χαλαροί και μανιώδεις. Ένας σοβαρός συλλέκτης κόμιξ μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης έχει φτάσει να έχει κούτες με χιλιάδες τεύχη. Ικανότατη συλλογή αλλά δυστυχώς εγώ προσωπικά έχω χάσει το μπούσουλα.

Το πλεονέκτημα των ψηφιακών μας κόμιξ είναι ότι είναι οργανωμένα και διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας στο προσωπικό προφίλ του κάθε χρήστη. Με το που αγοράσει ένα τεύχος ξεκλειδώνεται στο λογαριασμό του για πάντα και ξέρει ακριβώς που είναι όταν το αναζητήσει.

Όμως το να διαβάζεις εικόνες στην οθόνη είναι αρκετά εκνευριστικό, για αυτό έχουμε στήσει μια custom πλατφόρμα ανάγνωσης. Απλά πατάς το space στο πληκτρολόγιο και σε πάει αυτοματοποιημένα από πάνελ σε πάνελ. Πιο user friendly και από εκτυπωμένο…

Εξάλλου είδα ότι και εσείς μεταφέρετε αγαπημένα σας κόμιξ παλιά και δυσεύρετα σε ψηφιακή μορφή. Το εκτυπωμένο βέβαια θα είναι πάντα «καψούρα», αλλά το ψηφιακό θα είναι αναλοίωτο. Το ένα είναι για συλλογή, το αλλό για κατανάλωση!

Για αυτό και ήθελα να ξεκινήσω τη διαδικασία εκτύπωσης, γιατί και εγώ καψούρης είμαι!

-Τι αφορούν οι 2 σειρες της deimos?

Αυτή τη στιγμή εκδίδουμε 2 σειρές, το “Kingdom of Light” και τη «Θεοκτονία». Και οι δυο εντάσονται στην κατηγορία επικής φαντασίας με έντονο θρησκευτικό στοιχείο.

Η πρώτη διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον. Βασίζεται στη σκέψη ότι νικητής της Αποκάλυψης θα είναι ο Εωσφόρος, και παρουσιάζει το επίγειο βασίλειό του 2 χιλιάδες χρόνια από τώρα. Αρκετά αιρετική σκέψη ομολογώ αλλά αν αναλογιστούμε την κοινωνία και την ιστορία της ανθρωπότητας, ποια παράταξη υπερτερεί αριθμητικά; Του “καλού” ή του “κακού”; Νομίζω η αναλογία είναι κάπου στο 1/100…

Η Θεοκτονία ξεκίνησε από μια σκέψη μου, «τι έγινε με το δωδεκάθεο»; Έγραψα ένα σενάριο όπου συμβολικά δίνω απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Βασίστηκα σε μια προφητεία της Γαίας και την ανέλυσα σε έναν επίλογό μου της Ελληνικής Μυθολογίας. Στην ουσία το όνομα έρχεται σε αντιθεση στον Ησίοδο και τη Θεογονία.

Και ένα έξτρα στοιχείο, η Θεοκτονία είναι το πολύ πολύ μακρινό prequel του Kingdom of Light… Οπότε στην ουσία οι 2 σειρές είναι ένα ενιαίο εργο.

-Έχει δικαίωμα ένας συγγραφεας να γράφει νέα ελληνική μυθολογία?

Αυτό το ερώτημα με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα!

Τι ήταν η αρχαιοελληνική μυθολογία; Ένα συλλογικό έργο των ελλήνων παραμυθάδων της αρχαιότητας όπου όμως κάθε ιστορία είχε ένα βαθύ συμβολικό μήνυμα! Η επιλογή του νεαρού Ηρακλή για το ποιό μονοπάτι θα επιλέξει, της Αρετής ή της Κακίας, οι Σειρήνες και ο Οδυσσέας, ο μύθος του Τάνταλου, όλα έχουν ένα φρόνημα! Ή έστω ένα βαθύτερο συμβολικό περιεχόμενο.

Εκτιμώ ότι αν πληροί αυτά τα κριτήρια ένα νέο έργο μυθολογίας τότε έχει λόγο ύπαρξης.

Οι εποχές αλλάζουν, τα μηνύματα αλλάζουν. Τουλάχιστον το κληρονομικό δικαίωμα ως Έλληνες το έχουμε!

-Τι είδους θα είναι το webgame?

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αρκετοί από εμάς έχουμε χαλάσει 20άρικα και 50άρικα στα Double Dragon, Golden Axe, Final Fight…

Το Fall of Pentapolis είναι ένας φόρος τιμής σε αυτά τα παιχνίδια που είχαμε χρυσοπληρώσει στα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα side scroller beat em up που όμως θα παίζεται on line σε browser και θα είναι και multiplayer μέχρι 3 άτομα. Πέρα από αυτό θα έχει και στοιχεία RPG δηλαδή ο χαρακτήρας που θα δημιουργεί ο κάθε παίχτης θα ανεβαίνει levels και θα παίρνει δυνάμεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειναι πρωτοποριακός συνδιασμός.

Και αποτελεί ένα βασικό κεφάλαιο στην ιστορία του Kingdom of Light.

-Τι είναι το fanthology?

Το fanthology είναι μια κοινότητα fan art με μη εμπορικό χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τη σειρά Sandman της Vertigo. Σε ένα τεύχος στο κάστρο του πρωταγωνιστή (του Μορφέα, θεού των ονείρων) βλέπουμε ότι έχει μια βιβλιοθήκη με όλα τα βιβλία τα οποία ποτέ δεν γράφτηκαν, παρά μόνο ο «συγγραφέας» τους τα ονειρεύτηκε.

Σαν ιδέα με γοήτευσε, οπότε στην ουσία το fanthology είναι μια πρόσκληση στην καλλιτεχνική κοινότητα να δημιουργήσουμε μαζί σε κόμιξ αυτά τα βιβλία.

Επίσης είναι μια προσπάθειά μου να γνωρίσω νέους καλλιτέχνες με σκοπό να τους εντάξω στη παραγωγική διαδικασία της Deimos Comics.

Τέλος είναι ο χώρος όπου θα φιλοξενώ καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Και ένα νέο: 1η Σεπτεμβρίου τρέχω τον πρώτο διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο, με θέμα την Αφροδίτη. Καλώ τους καλλιτέχνες να σχεδιάσουν την Αφροδίτη για χρήση στην Θεοκτονία.

Θα χαρώ πολύ μέσω της σελίδας σας να ενδιαφερθούν πατριώτες καλλιτέχνες ώστε να γνωριστούμε.

Να ευχαριστήσουμε τον Δημοσθένη για το χρόνο που μας αφιέρωσε και να του ευχηθούμε ολόψυχα τα καλύτερα στην πορεία που έχει διαλέξει να ακολουθήσει.

Να προσθέσουμε τέλος ότι έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες προτάσεις για το διαγωνισμό τις οποίες μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω συνδεσμο

http://www.deimosfanthology.com/index.php?option=com_joomgallery&view=category&catid=2&Itemid=224

και να ψηφίσετε ποια σας αρέσει περισσότερο.