Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 10

0

Ο Tyrion, λοιπόν, είναι αιχμάλωτος. H Catelyn δηλώνει δημόσια στο πανδοχείο ότι θα τον πάρει μαζί της στο Winterfell.

1

Μα όταν, αρκετά πιο μακριά από το μέρος αυτό, η ομάδα, που κινείται σχεδόν σαν κυνηγημένη για να χαθούν τα ίχνη της, κάνει μια στάση, ο Tyrion διαπιστώνει ότι μόνο για Winterfell δεν πηγαίνουν. Η Catelyn κάνει τη χάρη να εξηγήσει στον αιχμάλωτο ότι σίγουρα θα έχει γίνει γνωστή η απαγωγή του, και το Winterfell ήταν μία πρόφαση για να αποσυντονίσει όσους θα προσπαθήσουν να τον σώσουν, ελπίζοντας σε μία πλούσια αμοιβή.

Γρήγορα, πάντως, η κουβέντα οξύνεται, όταν η Lady Stark ζητάει εξηγήσεις για τη λεπίδα, και ο Tyrion της απαντά ότι ο Pyter Baelish την κοροϊδεύει.

2

Και όταν, εξαιτίας τέτοιων παρόμοιων απαντήσεων, η καταδίκη του μικροκαμωμένου άντρα φαίνεται κοντά, πλησιάζουν ληστές. Κάθε άνδρας της ομάδας είναι ξαφνικά αναγκαίος, έστω κι αν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται κάποιος που ίσως θέλει να βλάψει τους Stark.

3

Η ομάδα της Lady Catelyn επικρατεί, και ο άπειρος πολεμιστής Tyrion, με τον τρόπο που πολεμάει, κερδίζει εντυπώσεις και το δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του στη διακοπή του άτυπου δικαστηρίου. Δεν μοιάζει να θέλει το κακό των Stark. Στον χαμό της αναμέτρησης θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και την Catelyn, που προστάτεψε, ωστόσο, όσο πιο καλά μπορούσε.

4

Ο Tyrion δείχνει πάντως πολύ πειστικός στην ομιλία του.

Ο Pyter Baelish τον έχει ενοχοποιήσει, λέγοντας ότι έχασε την σπάνια και πανάκριβη Βαλεριανή λεπίδα σε στοίχημα που είχε βάλει με τον Tyrion στους τελευταίους αγώνες. Μόνο που παρέλειψε o Baelish να πει ότι το στοίχημα είχε μπει όταν αγωνιζόταν ο αδελφός τού Tyrion, ο Jaimee Lannister, εναντίον του ιππότη των Ρόδων, όπου απροσδόκητα κέρδισε στην αναμέτρηση ο δεύτερος.

Στο τέλος, ο κατηγορούμενος προσθέτει και το πειστικότατο επιχείρημα ότι δεν θα ποντάριζε ποτέ ενάντια στην οικογένειά του…

5

Στο King’s Landing, εντωμεταξύ, η Arya Stark έχει ως άσκηση από το δάσκαλο της ξιφομαχίας της να γίνει τόσο γρήγορη ώστε να μπορέσει να πιάσει μία γάτα.

6

Βέβαια, για να το καταφέρει αυτό, έχει αγνοήσει και παραμελήσει τα πάντα και η Septa Mordane έχει βγει για να συμμαζέψει το αγοροκόριτσο.

7

Με ψυχραιμία και ταχύτητα γάτας, η Arya ξεγλιστράει μέσα από τα πόδια της.

8

Για να καταλήξει να κρυφτεί στα υπόγεια του κάστρου και στους σκελετούς των τεράστιων δράκων της εποχής των Targaryen.

9

Όπου ο Lord Varys με τον Magister Illyrio συναντιούνται σε αυτό το υποτιθέμενα έρημο μέρος, για να συζητήσουν σαν σύμμαχοι και συνωμότες τη γέννηση του παιδιού της Daenerys Targaryen στα μέρη των Dothraki, αλλά και για άλλα θέματα, όπως αν το χέρι του βασιλιά, Ned Stark, συμφέρει νεκρός στα σχέδιά τους.

10

Η Arya ακούει όσο πιο προσεκτικά για αρκετά πράγματα. Όλα σχεδόν της φαίνονται εντελώς ακατανόητα, εκτός βέβαια από ένα σημείο που αφορά στην πιθανή δολοφονία του πατέρα της.

11

Στη συνέχεια τρέχει στον πατέρα της. Εκείνος δεν πιστεύει ούτε λέξη απ’ όσα περίπου θυμάται ότι άκουσε η Arya.

12

Σύντομα λοιπόν, την στέλνει στο δωμάτιό της υποθέτοντας ότι όλα όσα λέει η κόρη του είναι δικαιολογίες για να γλυτώσει την τιμωρία της Septane Mordane.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Stark δέχεται και την επίσκεψη ενός μέλους του Τάγματος της Νυχτερινής φρουράς, που δείχνει να θέλει να του αναφέρει πολύ σοβαρά πράγματα.

15

Αργότερα, όταν τα νέα για τη γέννηση του παιδιού της Daenerys Targaryen έχουν κυκλοφορήσει, συγκαλείται το “μικρό συμβούλιο,” όπου συζητείται η ιδέα της δολοφονίας του νεογνού…

14

Ο Ned τη βρίσκει γελοία, άνανδρη και προσθέτει ότι δεν περίμενε από κάποιον σαν τον βασιλιά Robert να φοβάται ένα μωρό.

Ο καβγάς είναι αναπόφευκτος.

Ο Ned υποβάλει την παραίτησή του ως δεξί χέρι του βασιλιά και φεύγει από τη σύναξη.

16

Όμως, αν και καταπιάνεται αμέσως με τις ετοιμασίες για να φύγει από το King’s Landing, ο Pyter Baelish τον επισκέπτεται και του προτείνει να παραμείνει λίγο ακόμα για χάρη μιας πληροφορίας που αποφάσισε ξαφνικά να του εμπιστευτεί… Το προηγούμενο χέρι του βασιλιά, Jon Arryn, πριν τον θάνατό του, επισκέφτηκε μαζί με τον αδερφό του βασιλιά, Stannis Baratheon, έναν οίκο ανοχής πέρα από το σιδηρουργείο, για να δουν και κάποιον ακόμα…

17

40

 

Posted on 07/04/2013, in Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.