Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 20

Στην ήπειρο του Essos, φωτιά και αίμα απλώνονται στα πόδια της Daenerys Targaryen, ενώ στο Βόρειο Τείχος ο τυφλός Maester Aemon συμβουλεύει τον νεαρό Jon Snow πώς πρέπει να δει τα πράγματα μεταξύ τιμής, καθήκοντος και αγάπης, μετά τα γεγονότα της αιχμαλωσίας του Ned Stark στο King’s Landing…

(0)

Η Daenerys ιππεύει ανάμεσα σε φλόγες και ποτισμένη αίμα γη για να συναντήσει τον σύζυγό της, Khal Drogo, που έχει υποδουλώσει τη φυλή του Khal Ogo, κι όλα αυτά στο γενικό σχέδιό του να προσφέρει στον αγέννητο γιο του τον σιδερένιο θρόνο του Westeros.

Η Khaleesi, στην πορεία της, δεν μπορεί να αγνοήσει τις θηριωδίες των νικητών κι έτσι, μόλις δει γυναίκα να την πειράζουν οι πολεμιστές του Drogo, αμέσως την διεκδικεί για να την σώσει, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια.

Λίγο αργότερα και κάπου σε έναν ναό των ηττημένων, η Daenerys εντοπίζει τον ανίκητο σύζυγό της να προσπαθεί να συνέλθει από τα τραύματα της μάχης.

(10b)

Μετά από μια ακρόαση και γκρίνιες από μέρους των πολεμιστών για τις γυναίκες που τους στέρησε η Daenerys,

η προσοχή πέφτει πλέον αποκλειστικά στα τραύματα του Khal, που δεν είναι και τόσο επιπόλαια, αλλά, προς το παρόν, οι γιατροί ασχολούνται με τους τραυματίες πολεμιστές, σύμφωνα με τις εντολές του ίδιου του Drogo, και δεν υπάρχει κανείς για να εξετάσει εκείνον.

(13b)

Ξαφνικά, μια ιέρεια (Maegi) από τον ναό, η Mirri Maz Duur, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα αναφέρει ότι έχει μαθητεύσει κοντά σε κάποιον Maester Marwyn που βρισκόταν κάποτε στην περιοχή.

Το βασιλικό ζεύγος αποφασίζει να την αφήσει να δοκιμάσει

(16)

με αυτονόητο όρο πως, αν συμβεί κάτι στον βασιλιά, θα πεθάνει επιτόπου…

Μία ολόκληρη ήπειρο μακριά και συγκεκριμένα στο Βόρειο Τείχος, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, προς το παρόν.

(18)

Ο Lord Mormont έχει καλέσει τον Snow για να μιλήσουν για την επίθεση των δυο στοιχειών νωρίτερα και την επικείμενη επιστροφή του Χειμώνα.

Μέσα σε όλα, ο Mormont αναφέρει ότι δεν υπάρχει ακόμα το παραμικρό νέο για την τύχη του θείου του Jon, Benjen Stark, και παρά τις προσπάθειες της περιπόλου των Dywen και Hake να βρουν τα ίχνη του.

(18c2)

Βέβαια αυτά τα ξέρει ήδη ο Snow. Αυτό, όμως, που δεν ξέρει και θέλει να μάθει είναι αν υπάρχουν νέα από τον πατέρα του.

Μπορεί η απάντηση να είναι ότι: “αν τυχόν υπήρχαν, θα τα μάθαινες αμέσως”, ο Snow, ωστόσο, συμπληρώνει νοερώς στη φράση του Mormont, “αν ήθελες να τα μάθω”…

(19b)

Πάντως ο Mormont τον πληροφορεί ότι οι ειδήσεις που ήρθαν με τα κοράκια-αγγελιαφόρους αφορούσαν στον Ser Baristan Selmy, που παύτηκε από διοικητής της Βασιλικής Φρουράς και που έσφαξε δύο Βασιλικούς φρουρούς, όταν ακολούθησε επιχείρηση σύλληψής του.

(19c)

Όπως κι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως νέο από τις αδελφές του στο King’s Landing, αλλά, αν όντως υπήρχαν νέα, θα τα μάθαινε ο Jon;

(19d)

Ευτυχώς, πάντως, για τον νεαρό, ο Samwel Tarly, τον ενημερώνει τακτικά για ό,τι μαθαίνει και τον αφορά, μιας και είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να διαβάζει στον τυφλό Maester Aemon τα μηνύματα απ’ τα κοράκια.

(20)

Αλίμονό τους, αν μαθευτεί κάτι τέτοιο, που είναι, άλλωστε, απαγορευμένο˙ προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, και ο Jeor Mormont, φτάνοντας πια στον πραγματικό λόγο που κάλεσε τον Jon και θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη γενναιότητα με την οποία τον προστάτευσε απ’ το στοιχειό, τού χαρίζει ένα από τα ελάχιστα Βαλυριανά ξίφη στην ήπειρο.

Όσο ο Jon θαυμάζει το όπλο, ο Lord Jeor εξηγεί ότι βρήκε ταιριαστό να βάλει σε αυτό μια καινούργια λαβή, πιο κοντά στο στυλ και σε ό,τι γνωρίζει ο Jon, ώστε να του χαρίσει το ξίφος με το όνομα “Longclaw” για να το κάνει ό,τι θέλει.

(22)

Ο Jon αποφασίζει ότι είναι ταιριαστό να αφήσει το όνομα όπως είναι, και δέχεται την τιμή αυτού του σπανιότατου δώρου, ενός δώρου που αρχικά ανήκε στον ανιψιό του Jeor, Jorah Mormont, ο οποίος το έδωσε στη μητέρα του, όταν έφευγε για την ήπειρο του Essos ατιμασμένος, κι εκείνη το έστειλε στον Jeor.

(22b)

Εν κατακλείδι, μία συμβουλή από τον Mormont προς τον Jon να το φορέσει με το θηκάρι, όταν πάρει λίγο ακόμα ύψος, κι ο νέος επιστρέφει στα καθήκοντά του, ανακαλύπτοντας ότι οι πάντες έχουν μάθει για το ξίφος, μιας και μερικοί από τους φίλους του βοήθησαν στη δημιουργία της νέας λαβής και φυσικά δεν μπήκαν στον παραμικρό κόπο να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Η προσμονή τους, μάλιστα, να το δουν στα χέρια του συντρόφου τους είναι πολύ μεγάλη και τα μάτια τους κολλάνε αποκλειστικά επάνω στο εξαίσιο όπλο και σε τίποτα άλλο.

Οι σκέψεις και τα λόγια τους περιλαμβάνουν τέτοια αστειάκια και καυχησιές, που δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι συνέβη τις προάλλες, με τα στοιχειά των νεκρών συντρόφων τους, και ιδιαίτερα όταν το στοιχειό του Othor—εκείνο που δεν κάηκε με τη φωτιά—κατάφερε να σκοτώσει τον γενναίο Jaremy Rykker και άλλους τέσσερις, προτού το σταματήσουν οι υπόλοιποι, αναγκασμένοι να το κάνουν κυριολεκτικά κομματάκια.

Ο Snow νιώθει έναν ακαθόριστο θυμό για τα πράγματα που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι σύντροφοί του, τα οποία, ωστόσο, ούτε κι εκείνος δεν θα μπορούσε, αν δεν είχε δει τα παγωμένα μάτια του νεκρού Othor και δεν είχε ακούσει τα ανησυχητικά νέα για τον πατέρα του, Lord Eddard, γεγονότα που έχουν ωριμάσει απότομα τον νεαρό νόθο των Starks, κάνοντάς τον να αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά πράγματα και καταστάσεις διαφορετικά, πιο κοντά στις πραγματικές του σημασίες και διαστάσεις.

Επιπλέον, ο Jon συνειδητοποιεί, μέσα στις διάφορες σκέψεις του, ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τις τελευταίες καλές στιγμές που έζησε, όταν ξαφνικά ο Samwel τον επισκέπτεται για να του πει ότι ο Maester Aemon θέλει να του μιλήσει.

Βλέποντας, όμως, ο Jon τον δισταγμό του φίλου του, αμέσως υποθέτει ότι ο Samwel έχει πει στον Maester για τις παράνομες πληροφορίες που του δίνει κατά καιρούς, κάτι που εκείνος διαψεύδει πεισματικά και ισχυρίζεται ότι ο τυφλός Aemon—που κατά περίεργο τρόπο μοιάζει να γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω απ’ το Τείχος—πρέπει να ξέρει ήδη για αυτό το θέμα, χωρίς να έχει ρωτήσει τίποτα και χωρίς να υπάρχει κάποιος μάρτυρας στα γεγονότα.

(27)

Όπως και να ‘χει το πράγμα, ο Jon φεύγει, ψυχραμένος με τον καλύτερο φίλο και εξυπνότερο σύμμαχό του στη Νυχτερινή Φρουρά.

(27b)

Σύντομα, λοιπόν, ο Snow καταλήγει στον Maester Aemon, που προσπαθεί να ταΐσει τα κοράκια του Τάγματος, για να μάθει τι τον θέλει—γνωρίζοντας, πιθανότατα, ότι δεν θα ακολουθήσει μια απλή συζήτηση.

(28)

Μέσα στην κουβέντα για τη διατροφή των κορακιών και, γενικά, για τις πρακτικές της Νυχτερινής Φρουράς, ο Aemon αναφέρει στον Snow ότι οι άντρες του τάγματος δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά, για να μην αγαπήσουν και να είναι απερίσπαστοι στον όρκο τους. Στηριζόμενος, μάλιστα, στο παραπάνω, ο Maester αναρωτιέται αν ακόμα και ο ίδιος ο Eddard Stark θα διάλεγε το σωστό από το να σώσει τους αγαπημένους του, κάτι που ο Snow θεωρεί βέβαιο.

Ο Aemon, πάντως, θέλει να πει στον νεαρό ότι κάποτε έρχεται ο καιρός που το περπάτημα στο δρόμο της τιμής γίνεται πολύ δύσκολο και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να συνεχίσεις σε αυτό—το ξέρει και ο ίδιος—, αλλά ο Jon δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει τη φράση και του “πετάει”, μέσα στον θυμό του, ότι δεν ξέρει τίποτα από τέτοια πράγματα, για να δίνει συμβουλές.

(29b)

Κι όμως ο Aemon έχει βρεθεί σε τέτοιο δίλημμα τρεις φορές, με την τρίτη, μάλιστα, φορά να είναι εξίσου σκληρή και δύσκολη, όπως την πρώτη, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε στο Τείχος.

(30)

Αυτή η τρίτη φορά ήταν τότε που τα κοράκια έφεραν απ’ τα Νότια την πτώση του Οίκου του…

Τον θάνατο του Βασιλιά του…

Τον θάνατο του ανιψιού του…

Τον θάνατο του εγγονού του…

Ο Jon Snow προσπαθεί να μάθει ποιος ακριβώς ήταν στη ζωή του πίσω από το Τείχος ο Maester Aemon, κι εκείνος φανερώνει ότι πατέρας του υπήρξε ο Maekar, κι όταν ο Maekar πέθανε, ο αδελφός του, Aegon, ανέβηκε στην εξουσία, μιας κι ο ίδιος βρισκόταν, πλέον, κάτω από τους όρκους του Τάγματος της Νυχτερινής Φρουράς,

κάνοντας τον συνομιλητή του να καταλάβει ότι είναι ένας από τη Βασιλική γενιά των δρακοαρχόντων Targaryen.

(30c1)

Και, επιστρέφοντας στην κουβέντα που άνοιξε, λέει στον νεαρό Snow ότι με τα γεγονότα της αιχμαλωσίας του Ned Stark, πλησιάζει η ώρα για εκείνον να πάρει μια σοβαρή απόφαση και να ζήσει με τις όποιες συνέπειες της επιλογής του…

(30d)

Comics Magic

(1)

Posted on 25/05/2014, in Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: