Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 18

Σχέδια πολέμου, διπλωματικές μανούβρες, αποκαλύψεις και υπόνοιες θανάτου επιφυλάσσει το 18ο τεύχος.

(0)
Η Laidy Catelyn βρίσκεται πια βόρεια και κατευθύνεται προς τον μεγάλο της γιο.

(2)

Προς ευχαρίστησή της, βλέπει ότι ο Robb είναι αρκετά προσεκτικός, ώστε να έχει περιπόλους ακόμα και σε σημεία που κανονικά δεν θα υπήρχε κάποιος κίνδυνος. Εξάλλου οι Lannisters βρίσκονται πιο νότια.

(2b)

Η Catelyn δεν καθυστερεί να προσεγγίσει το πρόχειρο αρχηγείο του Robb στο ερειπωμένο Moat Cailin, στην πορεία του για σύγκρουση στον νότο.

(3)

Εκεί μέσα βρίσκει τον μεγαλύτερο σε ηλικία άρρενα των Starks να συνεδριάζει. Ως μητέρα του, πολύ θα ήθελε να τρέξει και να τον φιλήσει, αλλά δεν τολμάει να του κάνει κάτι τέτοιο μπροστά στους λόρδους.

(5)

Πολύ σύντομα, η Catelyn εξηγεί στους πάντες, που ήδη γνωρίζουν κάποια πράγματα για την αιχμαλωσία του Tyrion Lannister, ότι έπρεπε να αφήσει τον μικροσκοπικό εχθρό ελεύθερο. Στη συνέχεια, ζητάει από τους ευγενείς να αποχωρήσουν για να μιλήσει με τον γιο της. Η πρώτη της ερώτηση είναι γιατί ηγείται ο ίδιος στην μάχη, αν και η απάντηση, ότι έτσι ορίζει η αναγκαιότητα των περιστάσεων, είναι μάλλον αυτονόητη.

(6)

Μετά από κάποιες συμβουλές της αρχόντισσας του Winterfell σχετικά με τον τρόπο που κάποιος πρέπει να ηγεμονεύει,

(7)

ο Robb δίνει στη μητέρα του το γράμμα που έφερε τα νέα από το King’s Landing και τη σύλληψη του Ned Stark.

(8)

Διαβάζοντας το γράμμα, η Catelyn βλέπει ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι της Cersei και ότι κάθε καθησυχασμός είναι μια συγκαλυμμένη απειλή. Επιπλέον, δεν ξεφεύγει απ’ την προσοχή της ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Arya.

(8b)

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και οι Starks δεν θα πρέπει να χάσουν ούτε μία μάχη. Ο Robb ορκίζεται ότι απλά δεν θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο,

(9)

ωστόσο οι πολεμικές εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ο αδελφός της Catelyn, Edmure Tully, έστειλε τους Vance και Piper για να πάρουν το πέρασμα κάτω από το Golden Tooth, αλλά ο Jaime Lannister τούς απώθησε και σκότωσε, μάλιστα, τον Piper.

(9b)

Ακόμη χειρότερα, ενώ η μάχη ήταν σε εξέλιξη, ο Tywin Lannister οδηγούσε έναν στρατό μεγαλύτερο κι από αυτόν του Jaime, για να περικυκλώσει τους βόρειους. Ένα μέρος του στρατού του Edmure αποσπάστηκε για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.

(10)

Ο Robb αναφέρει τις πιθανές εκδοχές που προτείνουν οι επιτελείς του για τη συνέχεια της εκστρατείας, όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο δεν είναι ούτε ο ίδιος σίγουρος τι πρέπει να γίνει. Αμέσως η Catelyn τον αποπαίρνει και του λέει ότι πρέπει να διοικήσει, εφόσον αυτοανακυρήχθηκε διοικητής του στρατεύματος.

(11)

Ο Robb δεν αργεί να μιλήσει για το σχέδιο να χωρίσει τον στρατό του σε δύο μέρη και να κρατήσει έτσι χωρισμένους τους δύο στρατούς των Lannisters, με μόνο πιθανό σημείο επανένωσής τους στο Green Fork, κάτι όχι και τόσο απλό… Η Catelyn βρίσκει πολύ καλή την έμπνευση του γιου της και παραδέχεται, νοερώς, ότι ο Ned έχει κάνει καλή δουλειά μαζί του.

(11b)

Με κάποια μικρά λαθάκια, βέβαια, για το ποιος θα πρέπει να διοικεί τι, αλλά η Catelyn μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις μικρές “στραβοτιμονιές”.

(12)

Το πρόβλημα σε αυτό το σχέδιο, όμως, είναι ότι, για να πάνε όλα καλά, θα πρέπει να υπάρχει η υποστήριξη του Lord Frey που ελέγχει το Green Fork, ο οποίος και είναι, αφενός, υπό το λάβαρο των Starks, αφετέρου ανάξιος εμπιστοσύνης…

(11c)

Εντωμεταξύ, στο King’s Landing, ο νέος βασιλιάς του Westeros έχει συγκεντρώσει τους αυλικούς και το “Μικρό Συμβούλιο” για να ορίσει το πρόγραμμά του.

(13)

Η Sansa, φιλοξενούμενη και αιχμάλωτη, βρίσκεται εκεί. Ελπίζει στην αγάπη του βασιλιά Joffrey και ετοιμάζεται να ζητήσει συγχώρεση για λογαριασμό του πατέρα της.

(13b)

Σε μία μακροσκελέστατη εισαγωγή του Grand Myster Pycelle, μαθαίνει η Sansa ότι η Arya διατάζεται να έρθει ενώπιον του βασιλιά και να λογοδοτήσει, όπως ακριβώς απαιτείται να κάνουν όλοι οι προδότες. Άρα η μικρή της αδερφή έχει δραπετεύσει από το King’s Landing.

(15)

Επίσης ο Janos Slynt, με την υποστήριξη του οποίου ο Joffrey εξασφάλισε τη βοήθεια της βασιλικής φρουράς, από διοικητής γίνεται λόρδος και μέλος του “Μικρού Συμβουλίου”, κάτι που ξεσηκώνει μουρμουρητά και μεγάλη οργή από τους γύρω ευγενείς με μακραίωνα δικαιώματα ευγενείας.

(15b)

Στη συνέχεια η Cersei με μεγάλη ευχαρίστηση καλεί τον διοικητή της Βασιλικής φρουράς, Ser Baristan Selmy, για να τον παύσει από τα καθήκοντά του και να τον συνταξιοδοτήσει με δώρο κάποιο εισόδημα και ένα κομμάτι γης.

(16)

Μόνο που τον όρκο του τον παύει ο θάνατος, και η πρόταση της μητέρας του βασιλιά είναι απαξιωτική, αν όχι ατιμωτική.

(17)

Ο Baristan εξαγριώνεται και πετάει στον Joffrey το ξίφος του, για να το προσθέσει σε αυτά που απαρτίζουν τον Σιδερένιο Θρόνο.

(18)

Αναίδεια που οι Lannisters δεν θα αφήσουν ατιμώρητη…

Και μετά από αυτά τα πρωτάκουστα προστάγματα από μέρους του νέου Βασιλιά του Westeros, έπεται και συνέχεια με τον παρανοϊκό Sandor Clegane να παίρνει τη θέση του Ser Selmy, χωρίς να έχει ορκιστεί τίποτα για τη θέση ή να έχει τίτλο ευγενείας.

(19c)

Οι οποίες αντιδράσεις, όμως, ατονούν γρήγορα και έρχεται η ώρα για τα πιο ασήμαντα ζητήματα και αιτήματα, οπότε και η Sansa καταλαβαίνει ότι ήρθε η στιγμή που περίμενε.

(20)

Ποντάροντας στην αγάπη του βασιλιά και σε όσο κουράγιο έχει, ζητάει την επιείκεια για τον προδότη πατέρα της και παίρνει την έγκριση που ήλπιζε να ακούσει, με την προϋπόθεση, βέβαια, ο Ned Stark να αναγνωρίσει τον Joffrey ως βασιλιά του.

(22)

Παράλληλα, στα υγρά και σκοτεινά υπόγεια μπουντρούμια του παλατιού, ο Ned, χτυπημένος στο πόδι και ζαλισμένος από τον πυρετό, προσπαθεί να αναρρώσει.

(23)

Μόνη του επίσκεψη ο φύλακας που του φέρνει φαγητό και νερό.

(23b)

Μέσα στο κελί του, ο Ned έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου, και τα παραληρηματικά του όνειρα, στηριζόμενα στα γεγονότα των ημερών, είναι η μοναδική του επαφή με κάποια πραγματικότητα.

(25)

Μέχρι που ο Μακιαβελικός Varys, ντυμένος φρουρός, τον επισκέπτεται κρυφά για να του φέρει τα νέα από τον πάνω κόσμο.

(27)

Σατανικός, απρόβλεπτος και υποχθόνιος, ο Lord Varys ζητάει από τον Ned Stark να αναγνωρίσει την ενοχή του ως συνωμότης και να υπηρετήσει τον Joffrey. Το Westeros μπορεί να έχει σταθερότητα μόνο με τη στήριξη του έντιμου Stark.

(29)

Ο Varys υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για το καλό του βασιλείου μόνο και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει αυτό…

(30)

Φεύγοντας, υπενθυμίζει στον Ned ότι εκείνοι, που πληρώνουν τις συνέπειες στο παιχνίδι των δυνατών για την κατάκτηση του Θρόνου, είναι οι αθώοι και οι αγαπημένοι των πρωταγωνιστών στα γεγονότα. Κάποτε η Rhaenys Targaryen πλήρωσε με τη ζωή της για την προσπάθεια του πατέρα της, Rhaegar Targaryen, να πάρει τον θρόνο. Αυτή τη φορά μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση η Sansa, και ο Ned πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν πρέπει να απαρνηθεί την ενοχή του ως συνωμότης και τελικά να υπηρετήσει τους Lannisters…

(30b)

Comics Magic

(1)

Posted on 30/03/2014, in Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: