O Spider-Man Peter Parker ξαναζωντανεύει

Πριν από έξι μήνες έμοιαζε αδιανόητο ο σεναριογράφος του Spider-Man να εξολοθρεύει τον Peter Parker για πάντα, και να που τελικά ένα τόσο οριστικό αποτέλεσμα αποδεικνύεται απλώς αδιανόητο.

Στα τελευταία τεύχη του Superior Spider-Man (25,26,27 και παραπέρα) προετοιμάζεται η επιστροφή του Peter Parker που πιθανότατα θα συμβεί στο 31ο τεύχος του “The Superior Spider-Man”. Από εκεί και μετά η σειρά θα κλείσει και θα επιστρέψει το “The Amazing Spider-Man” με αρίθμηση από τον αριθμό 1 και προφανώς έναν ανανεωμένο Peter Parker.

MC (1)

Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στις εξελίξεις από το τεύχος 25 και μετά:

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Spider-Man, Goblin, μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του υπερήρωα με την απαγωγή της δημοσιογράφου Carlie Cooper, που συγκέντρωσε προσεκτικά τα στοιχεία και κατέληξε στο απρόσμενο αποτέλεσμα.

(27)

Εντωμεταξύ, ο Venom έχει καταφέρει να “μολύνει” με τον ιό του τον Otto Octavius και να ελέγξει τον Spider-Man. Ο Superior Venom είναι ασταμάτητος, μέχρι τη στιγμή που κάπου στο κεφάλι του Otto “ενεργοποιείται” ο Peter Parker, και αλλάζει άρδην η κατάσταση.

Ο Otto (που δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς απαλλάχτηκε από τον κίνδυνο) βρίσκει την ευκαιρία να πει πως ό,τι σκοτεινό έκανε τους τελευταίους μήνες (μέχρι και μυστικές συμφωνίες με μαφιόζους) ήταν αποτέλεσμα της εξέλιξης της αργής μόλυνσης από τον Venom.

(26)

Αλλά οι υπόλοιποι Mighty Avengers το συζητούν και τελικά δεν πείθονται.

b5)

Καλώντας τον σε απολογία δεν καταλήγουν πουθενά, και σίγουρα θα χρειαστούν ακραίες κινήσεις στη συνέχεια…

b18)

Ταυτόχρονα ο Parker, κάπου στο μυαλό του Otto, αντιλαμβάνεται πόσο λίγες και αποσπασματικές αναμνήσεις έχουν μείνει από τον ίδιο μέσα στο ίδιο του το μυαλό και απελπίζεται.

b9)

Ωστόσο, σταδιακά βελτιώνει τη θέση του και απρόσμενα καταλήγει μέσα στον κόσμο των αναμνήσεων του Otto Octavius.

Την ίδια στιγμή, ο Goblin ξεκαθαρίζει επιτυχημένα τους λογαριασμούς του με τον αντιγραφέα του,

b11)

και η πόλη καταλήγει στο απόλυτο έλεός του, με έναν Otto Octavius να προσπαθεί να καταλάβει, απογοητευμένος, πώς μπορεί να έχει ξεφύγει έτσι η κατάσταση μέσα σε έναν μήνα από την απελευθέρωσή του από τον Venom κι ενώ έχει εξαφανίσει όλα τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος.

c2

Ωστόσο οργανώνεται για δράση, καταλήγοντας στη βοήθεια του ειδικού φίλου του, Uatu Jacson, σχετικά με συστήματα παρακολουθήσης…

c11)

Στη συνέχεια, εισβάλλοντας στο μυστικό άντρο του Goblin, καταλήγει σε ένα τετ-α-τετ με τον μισητό εχθρό, ο οποίος τον αποκαλεί ευθέως Otto…

c15)

Και του προτείνει να συνεργαστούν, υπό την αρχηγεία του.

c16)

Τα πράγματα ξεφεύγουν, και ο Goblin επιχειρεί με ένα νέο όπλο να εξολοθρεύσει τον Spider-Man, για να διαπιστώσει μόνο ότι ο Otto τον πρόλαβε και ότι με το ολόγραμμά του έχει αποκτήσει πλεονέκτημα στις πληροφορίες που γύρευε, χωρίς κίνδυνο.

Αλλά ο Goblin διατάζει αμέσως την ομάδα του να επιτεθεί αιφνιδιαστικά στο Spider-Island, όπου ο Otto λειτουργεί την ολογραφική συσκευή που του κατασκεύασε ο Uatu, ανυποψίαστος για το επικείμενο χτύπημα…

c19)

 

Posted on 22/02/2014, in American Comics, Comics History, Comics Legends, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αμερικάνικα Κόμικς, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Ενημέρωση, Η Ιστορία των Κόμικς, Spiderman and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

  1. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος για τον οπόιον, τελικά, η Marvel πείστηκε να επανακυκλοφορήσει το Amazing Spider-Man:

    Μου αρέσει!

  2. Αν προσέξετε το εξώφυλλο του τεύχους 25, θα δείτε ότι το σενάριο της πρώτης επανεμφάνισης του Peter Parker το συνυπογράφει ο «δικός μας» Χρήστος Cage. Ακόμα και την επιστροφή τού Amazing Spider-Man, σε μας τη χρωστάει η δύση!

    Μου αρέσει!

    • Αν δεν μου είχες πει για το νέο, δεν θα το έβλεπα, Κρίτωνα. Με την ψυχή στο στόμα το έγραψα το άρθρο για να προλάβω την επερχόμενη… «νεκρανάσταση». Θυμάμαι προ εξαμήνου που έλεγα στα σχόλια ότι δεν είναι δυνατόν να εξαφανίζεται έτσι απλά ένας υπερήρωας. Ήταν εξ αρχής η πρόθεση των δημιουργών η επιστροφή, δεν πήγαν καλά οι πωλήσεις (αν και νομίζω ότι τώρα πια η Marvel στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από τις ταινίες που βγαίνουν στηριγμένες στις κόμιξ κυκλοφορίες) ; Ποιος ξέρει…
      Όπως και να ‘ναι τα πράγματα πάλι ένας Έλληνας ανακατεμένος στην αλλαγή!

      Μου αρέσει!

  3. Αχά! Έτσι λοιπόν τα πουλάκια μου στην Marvel!

    Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία έτσι όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια με τον «άνθρωπο-αράχνη» και το πήγαινε-έλα του στον έξω κόσμο, έχει αρχίσει κάπως να με κουράζει, προσωπικά μιλώντας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.