Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 14

(0)

Ο Jory Cassel και κάποιοι ακόμα άνδρες των Stark είναι νεκροί. Ο Eddard Stark τραυματισμένος. Ο Jaime Lannister, σαν τους εγκληματίες, έχει εξαφανιστεί από το King’s Landing. Η γυναίκα του Eddard έχει συλλάβει τον Tyrion Lannister, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την δολοφονία του προηγούμενου χεριού του βασιλιά, Jon Arryn και τον έχει μεταφέρει στην αδελφή της (και χήρα του Arryn) στο Vale.

Επικίνδυνες καταστάσεις, με ανησυχητικές προεκτάσεις, παρόλα αυτά ο βασιλιάς του Westeros, Robert Baratheon, έχει φύγει για κυνήγι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αφήνοντας τον τραυματία Eddard να διοικήσει τη χώρα με την ιδιότητα του “Χεριού του Βασιλιά”.

1

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό, έχει προστεθεί και μία ομάδα επιδρομέων, που έχει εμφανιστεί στο Riverrun, όπως αναφέρει σε έκτακτη ακρόαση ο Ser Karyl Vance, ο οποίος καταλήγει σύντομα να μιλάει ευθέως για δάκτυλο Lannisters.

Κάτι, βέβαια, που δεν εκπλήσσει τον Eddard, αφού οι Lannisters θα μπορούσαν πραγματικά να προβούν σε τέτοια αντίποινα για τη σύλληψη του Tyrion. Εξάλλου, οι επιθέσεις πραγματοποιούνται μόνο στα εδάφη των Tully, όπου ο Catelyn Stark (Tully) τον συνέλαβε.

2

Ο Ser Raymun Darry αναφέρει επιπλέον ότι οι επιδρομείς είχαν πολεμικά άλογα και αξιόλογο πολεμικό εξοπλισμό, για να είναι απλώς «κάποιοι άγριοι».

3

Έπειτα ακολουθούν μαρτυρίες κατοίκων του κατεστραμμένου μικρού Sherrer. Είναι οι μόνοι ζωντανοί από την επίθεση, τόσο εκεί, όσο και από το Wendishtown και το Mummer’s Ford.

4

Το “Χέρι του Βασιλιά” κάνει κάποιες ερωτήσεις και πληροφορείται ότι μέσα στους επιτιθέμενους υπήρχε ένας τεράστιος κατάφρακτος πολεμιστής, κατά πάσα πιθανότητα ο αδίστακτος Gregor Clegane.

5

Ο Grand Maester Pycelle παρατηρεί ότι θα ήταν τρελό ένας ιππότης του Βασιλιά να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο Gregor Clegane είναι αυτό ακριβώς το πράγμα κι άλλο τόσο…

6

Οι Karyl Vance, Raymun Darry και Marq Piper ζητούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

7

Ο Ned δεν επιτρέπει πράξεις εκδίκησης και αποφασίζει ότι πρέπει να σταλεί απόσπασμα για να καταδιώξει τους επιδρομείς και να τους εξολοθρεύσει στο όνομα της δικαιοσύνης του Βασιλιά και των νόμων των 7 Ρηγάτων του Westeros. Το μόνο πρόβλημά του σε αυτή την απόφαση είναι ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει ο ίδιος, ως τραυματίας.

8

Ο ιππότης των Ρόδων, Ser Loras Tyrell, προσφέρεται, μιας και έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Gregor Clegane από τις μέρες του τουρνουά.

9

Τα διφορούμενα σχόλια του Pyter Baelish, που γνωρίζει πάρα πολλά για τους πάντες στο King’s Landing, δεν γίνεται να λείπουν κι από αυτή την ακρόαση. Δίπλα του άλλα δύο μέλη του «Μικρού Συμβουλίου» τον παρακολουθούν σαν να ετοιμάζονται να τον δαγκώσουν την κατάλληλη στιγμή.

10

Τελικά, ο Ned Stark αποφασίζει να στείλει τους ευγενείς Beric Dondarrion, Thoros του Myr, Gladden Wylde και Lothar Mallery με τις ομάδες τους, οι οποίοι θα κυνηγήσουν από κοινού τους επιδρομείς,

11

απογυμνώνει τον Gregor Clegane από τιμές, γη και δικαιώματα,

12

και λήγει την ακρόαση αφήνοντας αναγκαστικά τον Ser Loras Tyrell παραπονεμένο.

13

Ο Lord Varys του “Μικρού Συμβουλίου” πλησιάζει αμέσως τον Ned και παραδέχεται ότι δεν θα είχε το κουράγιο να δυσαρεστήσει τον Ser Loras και απλά θα τον άφηνε να κάνει αυτό που θέλει.

14

Αναφέρει επίσης και τη δυσαρέσκεια, που σίγουρα θα νιώθει ο σιωπηλός δήμιος Illy Payne, ο οποίος τυπικά, εφόσον το θέμα αφορά στη δικαιοσύνη, θα έπρεπε να πάρει μέρος σε αυτή την καταδίωξη και να εκτελέσει τους εγκληματίες.

Ο Ned, αν και γνωρίζει πόσο πολύ… «λατρεύει» ο Ser Payne την δουλειά του, δεν ξεχνά ότι είναι υπό το λάβαρο των Lannisters.

15

Αργότερα, όταν η Sansa Stark μιλάει με την Septa Mordane για την άδικη, κατά τη γνώμη της, απόφαση του πατέρα της να αφήσει τον ιππότη των Ρόδων έξω από την καταδίωξη, τυχαίνει να περνάει ο Baelish και να ρωτήσει γιατί η κοπέλα το πιστεύει αυτό.

16

Η Sansa ουσιαστικά μιλάει για το στερεότυπο του ήρωα εναντίον του τέρατος, και ο Baelish ειρωνικά και στοργικά τονίζει ότι αυτά είναι μόνο για τραγούδια τροβαδούρων, προχωρώντας σε μία συμπεριφορά στα όρια της παρενόχλησης…

17

Το επόμενο ξημέρωμα, το απόσπασμα καταδίωξης, υπό την ηγεσία του Beric Dondarrion, ξεκινάει για τον σκοπό του.

18

Όλο το King’s Landing συζητάει για το γεγονός, και ακόμα περισσότερο οι κόρες του Stark,

19

ανακατεύοντας στη συζήτησή τους κάποιες διαφωνίες, αλλά και… ενδιαφέροντα ευρήματα επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν.

20

Μα όταν οι κοριτσίστικες διαμάχες χρειάζονται διαιτησία από ουδέτερη δύναμη,

21

ο Ned τις προσγειώνει απότομα και ανακοινώνει ότι θα τις στείλει πίσω στον Βορρά, γιατί τα πράγματα στην πρωτεύουσα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

Και κανείς δεν πρέπει να μάθει για την αποχώρησή τους…

Η Sansa καταλαβαίνει ξαφνικά ότι ο γάμος που ονειρευόταν με τον διάδοχο του θρόνου, Joffrey Baratheon, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ.

Νιώθει ότι η ζωή της σταματάει πριν καλά-καλά αρχίσει…

22

Εντωμεταξύ, ο Tyrion Lannister, με τον προσωπικό του μισθοφόρο-υπερασπιστή Bronn, ξεγλιστράει όσο πιο μακριά γίνεται από το Vale.

23

Όπως ο δαιμόνιος Lannister έπαιξε νωρίτερα, στη δίκη του, τη ζωή του σε μια ζαριά, στηριζόμενος στο πασίγνωστο σλόγκαν ότι οι πάμπλουτοι Lannisters πάντα πληρώνουν τα χρέη τους, έτσι

24

και τώρα ρίχνει τα ζάρια και προκλητικότατα ανάβει φωτιά σε περιοχή που ζουν άγριοι.

26

Περιμένοντας, λοιπόν—όπως στο Καβαφικό ποίημα—τους Βαρβάρους, υπενθυμίζει στον ωφελιμιστή Bronn πως, αν τυχόν κάποτε, για οποιονδήποτε λόγο, κάποιος τον δελεάσει με αμοιβή να τον σκοτώσει, εκείνος θα δώσει πολλαπλάσια τιμή για να την γλιτώσει.

27

Κι έπειτα, λέει ότι θα επιστρέψουν στο King’s Landing ή στη γη των Lannisters, το Casterly Rock. Η Βαλεριανή λεπίδα και το μυστήριό της σηκώνουν διερεύνηση. Εξάλλου, ο μικροκαμωμένος άνδρας είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση με τον φόνο του Jon Arryn.

28

Σε αυτό το διάστημα αναμονής γύρω από τη φωτιά, η κουβέντα “γυρίζει” και στον γάμο του Tyrion, παλιά, με μία κοπέλα με το όνομα Tysha. Ένας γάμος της μίας ημέρας, «παρενέργεια» του σχεδίου του αδελφού του, Jaime, να του “στήσει” μια γνωριμία.

Το θέμα είναι ότι ο πατέρας των δύο τότε εφήβων, Tywin Lannister, διέλυσε τον γάμο με επαίσχυντο τρόπο.

Ο Bronn σχολιάζει, όταν ακούει το πλήρες περιστατικό, ότι θα δολοφονούσε τον Tywin, όπως πιθανότατα θα έκανε και οποιοσδήποτε άντρας σε οποιαδήποτε ήπειρο.

Ο Tyrion παραδέχεται ότι αυτό θα ήταν και το σωστό για την περίσταση, αλλά ξαφνικά

30

η κουβεντούλα διακόπτεται γιατί ξεπροβάλλουν απ’ το πουθενά οι άγριοι.

31

Ο Tyrion τούς καλωσορίζει και αμέσως δέχεται να πληρώσει φόρο για την διάβασή του απ’ την περιοχή τους. Οι άγριοι τού απαντούν πως ό,τι έχει επάνω του ήδη τους ανήκει και τον ρωτάνε πώς θέλει να πεθάνει.

Με το… «λεπτό”» σεξιστικό χιούμορ του, προϊόν της πλούσιας προσωπικής του εμπειρίας στον τομέα, ο Tyrion δίνει μια διαφορετική εκδοχή θανάτου από αυτόν που θα περίμεναν να ακούσουν οι άγριοι

32

και γι’ αυτό κερδίζει την εξίσου “λεπτή” εκτίμηση μερικών απ’ αυτούς.

33

Αμέσως μετά, όμως, σοβαρεύουν τα πράγματα και οι βάρβαροι μαλώνουν. Ο ένας λέει να σκοτώσουν τους ξένους, ο άλλος να ακούσουν τι έχουν να πουν τα λεφτά αυτού του Lannister. Εξάλλου οι οικογένειες των αγρίων χρειάζονται περισσότερο το χρήμα από το να πεθάνουν δύο περαστικοί.

34

Ικανοποιημένος, ο Tyrion τούς τάζει όχι μόνο πλούτο, αλλά και ολόκληρο το Vale των Arryn αν τον ακολουθήσουν…

35

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα, ο Ned συζητάει με τον Baelish για τα τελευταία γεγονότα και τον ρωτάει αν μπορεί να φανταστεί πότε θα επιστρέψει πίσω ο βασιλιάς από το κυνήγι.

36

Ο Pyter Baelish τον ενημερώνει ότι μέρος της ομάδας του βασιλιά ήδη επιστρέφει. Παράλληλα, το μάτι του «πέφτει» στο βιβλίο για τις γενεαλογίες των οίκων του Westeros.

37

Όταν ο Baelish φεύγει, ο Eddard Stark σκέφτεται ότι είναι υποχρεωμένος να πει πολύ σύντομα στον βασιλιά όλα όσα ανακάλυψε για τον θάνατο του Jon Arryn.

Τα οποία συνδέονται άμεσα με τη διαδοχή στον θρόνο και όχι μόνο.

38

Ο Ned δεν είχε ιδιαίτερους ενδοιασμούς για κάτι τέτοιο κι ακόμα περισσότερο όταν αναγνωρίζει ότι ο μισότρελος Geoffrey Baratheon δεν θα πρέπει να ανεβεί ποτέ στον θρόνο, καθώς και ότι το Westeros σίγουρα δεν θα αντέξει άλλον έναν παράφρονα βασιλιά, σαν τον τελευταίο των Targaryen.

Μα, επιπλέον, ίσως και από μία ανικανοποίητη αίσθηση δικαιοσύνης, αποφασίζει να επισκεφτεί την Cersei και να την τρομάξει. Ξέρει ότι είχε ανάμιξη στην απόπειρα δολοφονίας του γιου του, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει.

Εκείνη, όμως, ευθέως παραδέχεται τα πάντα.

Ότι ο αδελφός της, Jaime, είναι και εραστής της, ότι όλα τα παιδιά της προέρχονται από αιμομιξία, ότι είναι υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του Bran Stark, που έτυχε να την δει σε ερωτικές διαχύσεις με τον αδερφό της,

39

κι ότι μισεί τον Robert που, μεθυσμένος την πρώτη νύχτα του γάμου τους, την είχε μπερδέψει με την νεκρή αγάπη του, την Lyanna Stark, για την οποία εξάλλου πολέμησε και έγινε κατά τύχη βασιλιάς του Westeros.

41

Ο Ned αποφασίζει να βάλει επίλογο σε αυτήν την κουβέντα και λέει ότι το μόνο που απομένει πια είναι να κάνει το καθήκον του.

Αλλά η Cersei αντιπροτείνει μία συμμαχία για την οποία οι Starks δεν θα μετανιώσουν.

42

Ο Eddard απαντάει αμέσως ότι δεν θέλει να καταλήξει σαν τον Jon Arryn.

43

Προσθέτει ότι θα ενημερώσει τον βασιλιά αμέσως μόλις αυτός πατήσει το πόδι του στην πρωτεύουσα, και καλά θα κάνει η Cersei να πάρει τα παιδιά της και να εξαφανιστεί.

44

Η βασίλισσα του Westeros όχι μόνο δεν ανησυχεί, αλλά σχολιάζει ότι ο Ned κάνει πολύ μεγάλο λάθος με την απόφασή του.

Κι ότι στο παιχνίδι των θρόνων κερδίζεις ή πεθαίνεις…

45

Comics Magic

25

Posted on 11/08/2013, in Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: