ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ COMICS BLOG: Deskartesmil Blogspot

Η σειρά της Ισπανίας και του http://deskartesmil.blogspot.gr/ .

Οι αναρτήσεις αφορούν Ισπανόφωνους δημιουργούς.

Κόμιξ εποχής (και όχι μόνο) και το ιστορικό των δημιουργών που συμμετείχαν σε αυτά,

Νέα για επερχόμενες δημιουργίες και κινήσεις δημιουργών,

Ιστορίες τρόμου,

Πολεμικές,

Εκθέσεις,

Εκδηλώσεις και διαγωνισμοί,

Κόμιξ και … μουσειακές καταστάσεις…

Όλα βαλμένα σε μορφή εγκυκλοπαίδειας και ειδησεογραφικού μαγκαζίνου, ξεκινώντας από την πρωταρχική δήλωση του διαχειριστή της σελίδας.

Posted on 10/08/2012, in Comics Sites & Blogs, Comics Sites & Blogs Εξωτερικού and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 44 Σχόλια.

 1. Καλημέρα κύριοι!

  Πάρα πολύ ελκυστικό το περιεχόμενο του Ισπανού «συνάδελφου» και πιστέψτε με, ο Βασίλης δεν υπερβάλλει καθόλου!

  Μπήκα στον κόπο να το επισκεφτώ και αυτό, που αντίκρισα, ήταν μια πολύ δημιουργική και όμορφα στημένη σελίδα, με μεράκι και ζωντάνια!

  Από τα καλά comics blogs, Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που φωτίζει και ενημερώνει τους κομικσόφιλους, για κάθε νέο και παλαιότερο δημιουργό. Πολυδιάστατο και απλά γοητευτικό!

  Εξερευνήσετε το!

  Μου αρέσει!

 2. Οι 7 τελευταίες φωτογραφίες είναι super!
  Μ’ αρεσει που στο περίφημο έργο scream έχουν βάλει τον Ταρζάν να αλλαλάζει!

  Μου αρέσει!

  • Βασίλη, είναι πάρα πολύ ωραίες οι εικαστικές αυτές παρεμβάσεις, που έκαναν! Υπέροχες! Μήπως να το επιχειρούσαμε κι εμείς; Κρίτων, ακούει;

   Μου αρέσει!

   • Ακούει και παλιά έχει κάνει, στο αλήστου μνήμης «you can’t do that on Star Trek». Το πρόβλημα είναι με τα πνευματικά δικαιώματα τού υλικού, που είναι και ο λόγος που έκλεισε το «you can’t…».

    Μου αρέσει!

 3. Ωραίο θα ήταν, αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Χρειάζεται στυλ και γνώση της τέχνης για να είναι καλόγουστο. Πάντως θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε.

  Φοβερή δεν είναι και η Catwoman που παίζει με τον Μίκυ;

  Μου αρέσει!

 4. Πολύ καλό!
  Είδα μερικές φωτογραφίες από την gallery του you can’t do that on Star trek.
  Σε παλιό υλικό που έχουν ελευθερωθεί τα πνευματικά δικαιώματα μπορεί να γίνει θα μου πεις κάτι αντίστοιχο, το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεχνογνωσία και ακόμα μεγαλύτερο: ο χρόνος που έχει ο καθένας να διαθέσει.

  Κάτι αλλο: έχετε δει στο youtube τα βιντεάκια του στυλ το Enterprise του Pickard εναντίον του Death Star;
  Είναι συρραφή σκηνών και το αποτέλεσμα τουλάχιστον διασκεδαστικό!

  Μου αρέσει!

 5. Ζμπόινγκ! Πολύ artistic! Λείπει ο Μπάστερ Κίτον και η παρέα του για να πάει απευθείας για όσκαρ!

  😆

  Μου αρέσει!

 6. Υπέροχη δουλειά. Τελικά η Ισπανία παρόλον που είναι κοντά μας, μας είναι αρκετά άγνωστη. Και έχω παρατηρήσει ότι το ίδιο συμβαίνει και στα στρατιωτάκια. Η αγορά τους είναι αρκετά κλειστή.

  Μου αρέσει!

  • Ω ναι Στέλιο, ο διαχειριστής μάς δίνει πληροφορίες για πράγματα που (σίγουρα ο ίδιος τουλάχιστον) δεν γνωρίζουμε. Πρέπει όντως να είναι κλειστή αγορά – δεν ξέρω πολλά γι’ αυτούς και δεν βλέπω πουθενά να φαίνονται ή να διαφημίζονται δουλειές τους. Το μόνο κόμικ που ξέρω ως Ισπανικό είναι το Capitan Trueno, αλλά και κάποια καουμπόικα σαν το Τεξ που σχεδόν ενστικτωδώς σου μυρίζουν κάτι Καταλωνικό…

   Μου αρέσει!

   • Οι Ισπανοί, κακώς κατ` εμέ, έχουν επιλέξει ένα είδος εσωστρέφειας, τουλάχιστον στην περίπτωση των κόμικς. Ενώ έχουν ικανότατους και χαρισματικούς δημιουργούς, σπανίως αυτοί περνούν τα εκδοτικά σύνορα της χώρας τους. Δεν έχω απάντηση σ`αυτό. Ο Victor Mora για παράδειγμα, με μια του δουλειά κατάφερε να βγει προς τα έξω και να φτάσει μέχρι και σε μας. Ήταν το «Delta 99», που διαβάσαμε την δεκαετία του `70, στις σελίδες του Μικρού Καουμπόι. Έγιναν κάποιες ακόμη σπασμωδικές θα τις χαρακτήριζα, κινήσεις τέτοιου είδους, ή απλά μεμωνομένες αν προτιμάτε(όπως ο Δίκαιος του Marcelo), αλλά δεν είχαμε μιας μεγαλύτερης έκτασης έκθεση της δουλειάς τους. Κρίμα. Η Ισπανική σχολή κόμικς, έχει να καυχιέται για πολύ περισσότερα πράγματα, από τον Τρουένο, που ναι μεν είναι θρύλος(όπως και ο Ζαμπάτο – περιοδικό Αγόρι), αλλά …πως να το μάθουμε; Παρεμπιπτόντως, ο Tex είναι Ιταλικό δημιούργημα, του Aurellio Galeppini, ή απλά Gallep και του σεναριογράφου – εκδότη, Gian Luigi Bonelli.

    Μου αρέσει!

 7. ?
  Είναι καθαρά Ιταλικό;
  Αν θυμάμαι καλά -όταν εξερευνούσα το site- διάβασα ότι υπάρχουν πολύ Ισπανοί συγγραφείς που συμμετείχαν στις ιστορίες.
  Εκτός κι αν έγινε εξαγωγή του κόμικ στην Ισπανία και μέσα στις σελίδες των Ισπανικών τευχών περιλαμβάνονταν και «ντόπια προϊόντα». Τέλος πάντων δεν ξέρω στα σίγουρα!

  Μου αρέσει!

  • Θα σου πω.

   Από το 80 και μετά, που ο Gallep παράτησε την σχεδίαση, εναλλάχτηκαν σ`αυτήν συνάδελφοι του από την Βραζιλία ως την Σλοβενία και από την Αμερική ως την Ισπανία.

   Μου αρέσει!

 8. Αναρωτιέμαι αν οι Ισπανοί όντως επέλεξαν την εσωστρέφεια ή αν λόγω κακής οργάνωσης δεν »πλασσάρονται» σωστά (ή και καθόλου).
  Βέβαια ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι για το πώς κινούνται τα πράγματα στην Ελλάδα.

  Μου αρέσει!

  • Καλά, εδώ σηκώνει πολύ συζήτηση, για τους Ισπανούς, εμάς και όλους όσους δεν έχουν καλά …πλασσαρίσματα… Άλλωτε φταίνε οι δημιουργοί, ή οι εκδοτικές, κι άλλες φορές άλλοι παράγοντες…

   Μου αρέσει!

  • Ισως να τους αρκεί το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρη η Ν. Αμερική μιλάει Ισπανικά, άρα έχουν μία τεράστια αγορά δική τους αποκλειστικά

   Μου αρέσει!

   • Καλησπέρα, Στέλιο, κύριοι.

    Νομίζω ότι έδωσες την πιο πειστική αιτιολόγηση και την πιο κοντά στην πραγματικότητα! Η Ισπανική αγορά, είναι τεράστια. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής αποτελούν τμήμα της, καθώς εκεί μεταφράζονται και κυκλοφορούν όλα τα Ισπανόφωνα κόμικς. Συνεπώς, απλά δεν ενδιαφέρονται για επιπλέον ανοίγματα. Αυτή πρέπει να είναι και η απάντηση, τελικά.

    Μου αρέσει!

   • Πάντως μου έκανε εντύπωση το πόσα πολλά κομικς κυκλοφορούν στην Ισπανία. Εάν δείτε στο site της Ισπανικής De Agostini η συγκεκριμένη εταιρεία κυκλοφορεί πάρα πολλά κόμικ. Prince valiant, trueno , Jabato κοκ.

    Μου αρέσει!

   • Έχεις απόλυτο δίκιο, Στέλιο.

    Στα links που παρέθεσα, θα βρείτε μεταξύ αυτών και την σημερινή παραγωγή, που απ` ότι θα διαπιστώσετε, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη…

    Μου αρέσει!

   • Τι να κάνω παρουσιάσεις sites, εσύ εδώ πήρες τρελή φορά!
    Νομίζω ότι την Ισπανία την έκλεισες σχεδόν!
    Για να δούμε και τι λένε όλα αυτά τα sites…

    Μου αρέσει!

   • 🙂 Ούτε το 1/1000 δεν ανέφερα! Απλά μια μικρή γεύση σας έδωσα! Είναι τόσο πολλά τα αξιόλογα blogs & sites, Ισπανόφωνα πάντα, που θες μήνες για να τα εξερευνήσεις!

    Μου αρέσει!

   • Eυχαριστούμε. Θα μελετηθούν δεόντως.

    Μου αρέσει!

   • Χμμ, δεν το είχα σκεφτεί -εδώ που τα λέμε το 1/5 του κόσμου είναι ισπανόφωνο. Ίσως απλά να μην τους ενδιαφέρει τελικά (γιατί στην Ελληνική περίπτωση δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει).

    Ακόμα και συγκροτήματα σαν τους Mago De oz (για να μεταπηδήσω από τα comic και αλλού) τραγουδάνε στα Καταλανικά/Ισπανικά και οι περιοδείες τους είναι σε όλα τα ισπανόφωνα μέρη μόνο. Ούτε Ευρώπη, ούτε καν Αγγλικά στο site τους, ούτε συνεργασίες με ευρωπαίους συναδέλφους τους, τίποτα!

    Αν πιάσουμε κι άλλους τομούς αρχίζω να υποπτεύομαι ότι θα δούμε το ίδιο μοτίβο.

    Μάλλον είναι αυτό που λες Στέλιο

    Μου αρέσει!

   • Καλημέρα παιδιά.

    Παντού έχει εφαρμογή αυτό που λες, Βασίλη.

    Οι Ισπανοφωνες χώρες, για να πάμε και στον κινηματογράφο, έχουν τεράστια παράδοση και ακόμη μεγαλύτερη σχολή. Οι Αργεντίνοι, είναι ένα κεφάλαιο του σινεμά από μόνοι τους. Η εσωτερική παραγωγή τους σε ταινίες, είναι απίστευτα μεγάλη, ετησίως! Για να μην αναφέρουμε και την συνεισφορά τους, στο star system του Χόλλυγουντ. Γενικά, αν κοιτάξετε πίσω, όχι πολύ απαραίτητα, θα βρείτε ονόματα όπως των ηθοποιών Ricardo Darín(«Εννιά βασίλισες», «Η θάλασσα μέσα της», «Αύρα» κ.α.), Alberto de Mendoza, Ulises Dumont, Leonardo Favio(τραγουδιστής και σκηνοθέτης, ακόμη!), Darío Grandinetti, Fernando Lamas, Federico Luppi, Diego Peretti, Alejandro Rey, Miguel Ángel Solá, και δεκάδες άλλων ή από κομίστες, όπως οι Alberto Breccia, Raúl Damonte Botana(γνωστός σαν Copi), Manuel García Ferré, Guillermo Mordillo, Carlos Trillo και τόσοι ακόμη. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αγορά, για να το πω έτσι, των Ισπανόφωνων χωρών, που αποροφά όλη την παραγωγή σε τέχνες, δίχως να έχει ανάγκη να ανοιχτεί προς τα έξω.

    Μου αρέσει!

   • Ναι, πού το πας αυτό;

    Μάλλον καλά επέλεξες τη λέξη εσωστρέφεια για τους Ισπανούς.
    (Όταν ακούω τη λέξη εσωστρέφεια στην Ελλάδα από τα στόματα των πολιτικών παθαίνω ένα λαλά με τον όρο που επέλεξαν για να εξωραϊσουν απαράδεκτες καταστάσεις).

    Τα site που παραθέτειες χρειάζονται φυσικά μετάφραση από το Google εκτός από δυο εξαιρέσεις. Πάντως μιλάμε για μεγάλη παραγωγή comics.

    Μου αρέσει!

   • Τώρα νομίζω, ότι σαν Αργεντίνους κομίστες, σας κάλυψα!

    http://top-topics.thefullwiki.org/Argentine_cartoonists

    Είναι στα Αγγλικά, οπότε δεν έχετε άλλοθι! 🙂

    Μου αρέσει!

   • Για περιοδικά τώρα, για τσεκάρετε και τα πιο κάτω:

    Alack Sinner – Carlos Sampayo & José Antonio Muñoz
    Bárbara – Ricardo Barreiro & Juan Zanotto
    El Eternauta – Héctor Germán Oesterheld & Solano López
    Hora Cero – Héctor Germán Oesterheld & Hugo Pratt
    Ernie Pike – Héctor Germán Oesterheld & Hugo Pratt
    Lúpin – Guillermo Guerrero & Héctor Mario Sidoli
    Mafalda – Quino
    Nippur de Lagash – Robin Wood.
    Mort Cinder – Héctor Germán Oesterheld & Alberto Breccia.
    Patoruzu – Dante Quinterno
    El Cazador de Aventuras – Jorge Lucas
    El Caballero Rojo – Tony Torres & Mariano Navarro
    Animal Urbano – Edu Molina
    Mikilo – Rafael Curci

    Κάτι έχουν, έτσι;

    Μου αρέσει!

   • Απ` όλα αυτά, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα, τα εξής:

    Μπάρμπαρα, Μαφάλντα, Ετερνάουτα, Τορπέντο και …πάπαλα! Και πολλά που ήταν!

    Μου αρέσει!

   • Αι αι αι, Καράμπα! (πάει και αυτό το site για παρουσίαση και είναι και ζουμέρο!)

    Μέσα στον χαμό των περιοδικών απ’ την άλλη διακρίνω κι έναν Hugo Pratt.
    Ποιος να είναι άραγε; 😉

    Μου αρέσει!

   • Κι επειδή ξέχασα πολλούς σημαντικούς άνθρωπους των κόμικς από την Αργεντινή, ας θυμηθούμε και τους:

    Horacio Altuna

    Roberto Fontanarrosa

    Manuel García Ferré

    Domingo Roberto Mandrafina(συνεργάτης του Carlos Trillo, στον περίφημο «Torpedo».)

    Quino(«Μαφάλντα» και πολιτικό χιούμορ)

    Daniel Branca

    Juan Zanotto(«Μπάρμπαρα», την διαβάσαμε στον «Σκορπιό» και το «Σκαθάρι»).

    Francisco Solano López

    José Antonio Muñoz

    Juan Giménez

    Héctor Germán Oesterheld(«Ετερνάουτα» βεβαίως!)

    Carlos Sampayo

    και πάρα πάρα πολλοί ακόμη!

    Μου αρέσει!

   • Καλά, το ένα κλασσικότερο από το άλλο!

    Λατρεύω τον Quino και την Μαφάλντα του, έχω όλα τα αλμπουμάκια που ευτυχώς υπάρχουν και στα Ελληνικά.

    Είναι εκπληκτικός και μιλάμε για απίστευτες ατάκες και πάρα πολύ σοφές.

    Αλλά και τον κοσμοναύτη, ο δε Torpedos, τι να λέμε τώρα!

    Μου αρέσει!

   • Άλήθεια όταν είσασταν μικροί σας πήγαιναν να δείτε ταινίες με τον joselito (χοσελίτο) το «αιδόνι» της Ισπανίας;http://www.youtube.com/watch?v=_SHFAWOdvPw

    Μου αρέσει!

   • Δεν τον ξέρω. Πάντως αν και 13 χρονών χειρίζεται τη φωνή του σαν ενήλικος. Η καριέρα του στην οθόνη απ’ ότι διαβάζω περίπου στο wiki έληξε πριν την ενηλικίωση του, αλλά έγινε παραγωγός και κάποια στιγμή κατέληξε και στη φυλακή από κακές έξεις…

    Μου αρέσει!

   • Καλημέρα παιδιά. Καλή εβδομάδα. Που το θυμήθηκες, βρε Στελιο;;; Αυτά τα περίμενα από την μνήμη κλάσης – Κρίτωνα! 🙂

    Μου αρέσει!

 9. Α, πες έτσι!
  Λέω ένστικτα και Καταλωνίες και λέω μη δεν ξέρω τι μου γίνεται με αυτά που διαβάζω!

  Μου αρέσει!

 10. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never discovered
  any interesting article like yours. It’s beautiful
  worth sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content material as you
  did, the net can be much more useful than ever before.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: